Zoeken

Van Schouder tot Pulled Pork

Onder deskundige begeleiding van slager Dominique van Kerrebrouck, eigenaar van "de vleeshouwerij"

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.

Van Schouder tot Smullen:

Meesterlijk uitbenen en transformeren van een varkensschouder tot Pulled Pork


Deze workshop is bedoeld voor BBQ-liefhebbers en  hobbykoks die hun vaardigheden in het uitbenen en bereiden van vlees willen verbeteren.

Duik in de wereld van het slagersvak en leer hoe je een varkensschouder perfect uitbeent en voorbereidt voor de ultieme pulled pork. Onze interactieve, hands-on workshop wordt geleid door niemand minder dan Dominique van Kerrebroeck, de trotse eigenaar van slagerij "De Vleeshouwerij " te Knesselare. Dominique deelt zijn rijke ervaring en onthult de geheimen van het vak, zodat je zelf aan de slag kunt gaan met het creëren van een meesterlijk stuk vlees.


De workshop begint met een fascinerende demonstratie door Dominique, die niet alleen het uitbenen laat zien, maar ook de anatomie van het varken en de schouder uitlegt. Vervolgens krijg je de kans om zelf een varkensschouder te ontbenen, met persoonlijke begeleiding en professionele tips van Dominique. Hij leert je alle kneepjes van het uitbenen, schoonmaken, en trimmen, zodat je een perfect stuk vlees overhoudt voor jouw pulled pork.

Daarnaast bespreken we welke delen van de schouder ideaal zijn voor pulled pork en geven we advies over wat je met de resterende stukken kunt doen. Als klap op de vuurpijl bereiden we een heerlijke pulled pork, die we aan het einde van de workshop gezamenlijk gaan proeven. Dit is niet alleen een kans om te genieten van je eigen creatie, maar ook om inzichten en ervaringen te delen met Dominique en je medecursisten.

Er is volop ruimte voor vragen en discussie, zodat je met een diepgaand begrip van de technieken en methoden naar huis gaat. 

Of je nu een amateurkok bent of je vaardigheden naar een professioneel niveau wilt tillen, deze workshop biedt alles wat je nodig hebt om te schitteren bij je volgende culinaire avontuur.

Wat Is Allemaal Inbegrepen

Als je deelneemt aan onze workshop "Van Schouder tot Pulled Pork", is het volgende allemaal bij de prijs inbegrepen:

  • Complete Workshopervaring: De workshop is volledig uitgerust met alle benodigde materialen. Je hoeft alleen maar je enthousiasme en leergierigheid mee te nemen!
  • Je Eigen Varkensvlees: Na het uitbenen neem je jouw eigen stuk varkensschouder mee naar huis. Perfect om je nieuwe vaardigheden thuis te oefenen en te genieten van de vruchten van je werk. (ruim 2 kg)
  • Professioneel Uitbeenmes: Je krijgt een professioneel uitbeenmes van F. Dick, zodat je thuis kunt blijven oefenen met gereedschap van topkwaliteit.
  • Je gepersonaliseerde schort 
  • De Vliegende Hollander - Original Rub: We voorzien je van een potje van deze prijzen winnende rub, perfect om je eigen pulled pork heerlijk op smaak te brengen.
  • Broodje Pulled Pork: Geniet nadien van een heerlijk broodje pulled pork dat we tijdens de workshop bereiden.
  • Verfrissingen: Drankjes zijn beschikbaar gedurende de workshop om je gehydrateerd te houden terwijl je leert.

Deze workshop biedt je niet alleen een leerrijke ervaring maar ook alles wat je nodig hebt om thuis aan de slag te gaan met heerlijke gerechten. Meld je nu aan en bereid je voor op een dag vol culinaire ontdekkingen!