Om u beter van dienst te zijn maakt ELKEDAG-BBQ gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord.

GMG - Wild game dry rub - 278gr (9,8oz)_

GMG - Wild game dry rub - 278gr (9,8oz)

GMG - Wild game dry rub - 278gr (9,8oz)

GMG - Wild game dry rub - 278gr (9,8oz)

Wild zwijn, hert, bizon , eend … deze bijzonder unieke rug verrijkt elk stukje wild.  Ook perfect te gebruiken op elke bereiding van lamsvlees, varkens- of rundvlees.

De GMG Wild game rub zal je gerecht verbeteren.


De GMG rubs werden ontwikkeld door het Green Mountain Grills wedstrijdteam. Ze hebben een  geheime formule ontwikkeld voor elk van de verschillende categorieën.  Of het nu varken, rund, kip of wild is ... men heeft aan alles gedacht bij het uitbrengen van deze GMG-kruiden-reeks. Hierbij werd gekozen voor kwaliteitsvolle smaakmakers tegen een betaalbare prijs. Deze rubs zijn geweldig op gegrild vlees en maken je in een mum van tijd de pitmaster van de buurt. De volledige reeks GMG-kruiden zijn verkrijgbaar bij elkedag-BBQ.be


Ingrediënten : Zeezout, bruine en witte suikers, jeneverbessen, peper, foelie, nootmuskaat, kurkuma, gember, lavendel, anti-klontermiddel E551

Geen MSG en glutenvrij.


Recept  "a Duck Dinner"

  • 1 Appel
  • 1 ajuin
  • 1 Wilde Eend
  • GMG wild game rub
  • Braadrooster of gevogeltehouder 


Eenden en ganzen hebben een dun laagje vet tussen de huid en het vlees. Snijd door de vetlaag maar niet in het vlees. Doe dit helemaal rond het karkas, en let vooral op met de poten. We maken de eend klaar op een rooster in de pan. Staand zodat de eend niet in zijn eigen vet kookt. We maken hier immers geen gekonfijte dingen. Een nog betere optie is een stand-up chickenholder met een eigen afvoerpan. Als uw stand geen afvoerbak heeft zet de eend dan in een andere bak om het vet op te vangen. Het eendenvet is een gezond alternatief voor boter, en even lekker.  Deze CHICKEN HOLDER RVS met opvangplaat is ook te verkrijgen bij elkedag-BBQ.be .

Was de eend grondig in koud water en droog hem dan goed af. Wrijf de eend in met GMG Wild game dry rub. Breng de rub zowel van binnen als van buiten aan. Vul de eend daar op met een appel en een ajuin, die beiden best in vieren worden gedeeld.

Als u gebruik maakt van de draadrek of een braadslede in plaats van de chickenholder, plaats dan de vogelborstzijde naar boven. Het duurt ongeveer 25 minuten per pond (450gr) om de eend te grillen op 350°F (177°C). Gedurende deze tijd zal het vet koken en uitlekken in de pan, en zal het vel mooi knapperig worden. De eend is klaar als uw GMG-vleessonde of vleesthermometer halverwege het dikste gedeelte van de borst een temperatuur van 74°C aanwijst.

Als u een tamme eend klaarmaakt, kunt u de grill een uur lang op 79°C (175°F) zetten en vervolgens tot 177°C (350°F) laten gaan om hem verder af te braden. Hierdoor krijgt het vlees ook een beetje rooksmaak. Persoonlijk wordt dit niet aanraden bij wilde eend, omdat de rook de neiging heeft om de wilde smaak te temperen.  Laat de eend 10-15 minuten rusten nadat je hem geroosterd hebt. Verwijder dan de poten en de vleugels. Snijd het karkas in stukken van een paar cm dik. Ook het knapperig vel zal heerlijk smaken !!!

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha
  • Reeds bekeken: 538
  • Model: 278gr (9,8oz)
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 11,95€
  • Excl. BTW: 11,27€

Tags:gmg, wild, game, dry, rub, 278gr, (9, 8oz), green, mountain, grills