Om u beter van dienst te zijn maakt ELKEDAG-BBQ gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord.

GMG - Pork Dry rub - 238gr (8,4oz)_

GMG - Pork Dry rub - 238gr (8,4oz)

GMG - Pork Dry rub - 238gr (8,4oz)

GMG - Pork dry rub  - 238gr (8,4oz)


De GMG rubs werden ontwikkeld door het Green Mountain Grills wedstrijdgrillteam. Ze hebben een  geheime formule ontwikkeld voor elk van de verschillende categorieën.  Of het nu varken, rund, kip of wild is ... men heeft aan alles gedacht bij het uitbrengen van deze GMG-kruiden-reeks. Hierbij werd gekozen voor kwaliteitsvolle smaakmakers tegen een betaalbare prijs. Deze rubs zijn geweldig op gegrild vlees en maken je in een mum van tijd de pitmaster van de buurt.

De GMG “Pork” rub  is een winnende combinatie van 11 krachtige kruiden die speciaal werden uitgekozen  voor varkensvlees.


Ingrediënten : Zeezout, bruin/witte suiker, peper, look, chilipoeder, komijn, koriander, karwijzaad, piment, kardemom, cayennepeper en E551 antiklontermiddel.

MSG en Gluten -vrij.


Op de site van greenmountaingrills zal je talrijke recepten vinden om klaar te maken met je GMG en deze GMG-rubs, maar deze rubs kunnen natuurlijk ook op een andere BBQ gebruikt worden.

Recepten GMG Pork dry rub


Recept " Pellet Grilles Pork Tenderloin" - "Varkenshaasje op de GMG "


Varkenshaasjes die goed zijn klaargemaakt zijn verbazingwekkend lekker. Het varkenshaasje is zo een mooi stukje varkensvlees dat naast een prachtige smaakervaring ook nog de gezondheid ten goede komt. Het varkenshaasje is mager en heeft een veelheid aan vitaminen B.  Het bevat ook een overvloed aan belangrijke mineralen - fosfor, magnesium, ijzer en zink.

Benodigdheden 

  • varkenshaasje
  • GMG-PORK dry rub
  • zoetemarinade of Teriyaki saus

Vergeet niet dat deze recepten slechts een richtlijn zijn. Veel factoren zoals de kwaliteit van het vlees, de aanvankelijke temperatuur van het voedsel en het regelmatig openen van het bbq-deksel kunnen en kunnen leiden tot verschillen in de gaartijd en bereiding. Ga steeds af op de kerntemperatuur om de juiste gaarheid te controleren. De kooktijd is slechts een leidraad.

Als je deze bereiding zou klaarmaken met een GMG, is in deze receptuur gekozen om de FRUIT BLEND te gebruiken als pelletsmaak. Deze zijn ook te verkijgen bij elkedag-bbq.com : GMG Premium Fruitwood Blend.

Bereiding:

Haal een paar varkenshaasjes uit. 

Wrijf ze royaal in met GMG Pork Rub en laat deze tussen de 4 en 24 uur staan.

Stel uw grill in op ongeveer 320° Fahrenheit (160°Celsius). Als de grill op temperatuur is, leg de varkenshaas op de grill en bedruip hem aan beide kanten met een zoete marinade of misschien een Teriyaki Saus.

Laat ze ongeveer 1 uur tot 1:15u op je grill liggen, draai regelmatig, tot dat de kerntemperatuur van je varkenshaasje minstens 165° Fahrenheit (74 graden Celsius) is. Dat het varkenshaasje lichtroze is in het midden is geen probleem zolang de kerntemperatuur maar 165°Fahrenheit (74 graden Celsius) is. Je mag het varkenshaasje niet te lang laten op je BBQ liggen wanneer de kerntemperatuur is bereikt. Het haasje zal namelijk de neiging hebben om uit te drogen. Dit komt doordat het varkenshaasje een mager stukje varkensvlees is.

Dus nadat je het varkenshaasje van de BBQ hebt gehaald, laat je het varkenshaasje even rusten, dan versnijden en smikkelen maar !


Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha
  • Reeds bekeken: 544
  • Model: 238gr (8,4oz)
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 11,95€
  • Excl. BTW: 11,27€

Tags:gmg, pork, dry, rub, 238gr, (8, 4oz), varken, green, mountain, grills